Webbinarium 16/11: Hur arbetet reglerar kapitalismens utveckling

0  comments

I konventionell makroekonomisk analys är arbete endast en produktionsfaktor bland många. Detta var dock inte utgångspunkten för den tidiga arbetarrörelsen. Istället spelade arbetet en central roll för att förstå utvecklingen och ojämlikheten. I denna presentation beskriver vi en modern teori som återställer arbetets centralitet i ekonomisk analys och kan ses som en vidareutveckling av idéer som återfinns hos Smith, Ricardo och Marx. Vi visar bland annat hur extraheringen av arbete hänger ihop med ojämlikheten och stagnationen i avancerade kapitalistiska ekonomier.

Välkommen på föreläsning och samtal med David Zachariah onsdag 16e november kl 16.00-17.30 över videolänk. Seminariet inleds med en presentation första timmen, därefter frågor och diskussion. Missa inte detta spännande tillfälle, anmäl dig här för att få videolänken: 

Namn

Epost*


David Zachariah har medförfattat boken How Labor Powers the Global Economy – a Labor Theory of Capitalism (Springer, 2022) tillsammans med Emmanuel Farjoun och Moshé Machover.



{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Fler inlägg av progressiva ekonomer:

>